1515
TELECOM ITALIA: VÄLJER ERICSSON/NOKIA, MINSKAR HUAWEI - RTRS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Telecom Italia väljer i en 5G-upphandling enligt tre källor till Reuters att köpa större delen av utrustningen från Ericsson och Nokia samt att minska andelen som köps av Huawei.

Beslutet att minska andelen utrustning som köps av Huawei kommer i spåren av press på att utesluta det kinesiska företaget på grund av säkerhetsoro.

Italien har hittills inte uteslutit Huawei helt från 5G-sammanhang.

"Ericsson kommer att tillhandahålla den största delen medan Huawei och Nokia får 20-25 procent vardera", säger en av källorna till Reuters på onsdagen.

De tre telekombolagen har avstått från att kommentera Reuters uppgifter. Enligt en av källorna pågår fortfarande förhandlingar.

Tidigare i år övervägde Telecom Italia enligt Reuters att dela upp ett RAN-kontrakt i 5G-utbyggnaden mellan Huawei och Ericsson. Då såg det ut som att Nokia, som tidigare har levererat till Telecom Italia, skulle missa 5G-ordern. Det ska enligt medieuppgifterna nu alltså ha ändrats.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?