Annons
NEW YORK: TERMINER INDIKERAR BÖRSSTART PÅ PLUS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter fem nedgångsdagar i rad låg de amerikanska börsterminerna på plus inför tisdagens handelsstart. Bedömare pekade på att lite svagare dollar och viss tillbakagång i USA-räntorna ger viss lättnad.

Med cirka en halvtimme kvar till öppningen hade terminen för Dow Jones industriindex stigit 0,8 procent. För det bredare S&P 500 noterades terminen till plus 1,1 procent och för teknikorienterade för Nasdaq 100 var terminen upp 1,4 procent.

Handelsveckan inleddes på måndagen med ännu ett börstapp i USA, där det breda S&P 500 sjönk 1,0 procent till sin lägsta nivå sedan 2020.

Asiens aktiemarknader återhämtade sig något på tisdagen efter måndagens branta fall i spåren av konjunkturoro och turbulens på valutamarknaden och i Europa lyste index på ledande börser grönt på tisdagseftermiddagen. Det har varit fortsatt stora kast i brittiska räntor och pundet efter finansminister Kwasi Kwartengs "minibudget" i förra veckan men med viss återhämtning i pundet på tisdagen.

USA-statistik före öppningen visade att orderingången på varaktiga varor exklusive transportsektorn ökade 0,2 procent i augusti och det var i linje med förväntningarna.

På tisdagseftermiddagens USA-agenda finns bland annat också hushållens konfidensindikator och Richmond Fed index för september (båda klockan 16.00). Klockan 15.55 ska också Fedchefen i St Louis, James Bullard, tala.

Flera av de stora teknikaktierna gick starkt i den amerikanska förhandeln, bland dem Amazon, Apple, Alphabet och Microsoft som steg 1,4-2,4 procent.

Kasinooperatörer som Las Vegas Sands och Wynn Resorts fortsatte upp cirka 2 procent efter måndagens plushandel som kom i spåren av att den kinesiska regionen Macau aviserat att gruppresor från Fastlandskina kan komma att tillåtas från i november.

Den kinesiska elbilstillverkaren Li Auto steg 1,4 procent, trots sänkt leveransprognos för det tredje kvartalet till följd av begränsningar i försörjningskedjan. Sektorkollegan Lucid Group avancerade 4,4 procent efter att analyshuset Cantor Fitzgerald inlett bevakning med rekommendationen övervikt, enligt CNBC.

Även Tesla var upp i förhandeln, aktien steg 2,7 procent. Elbilstillverkaren väntar sig mycket höga leveransvolymer i slutet av tredje kvartalet, enligt nyhetssajten Electrek som hänvisar till ett e-postmeddelande från Teslaledningen till personalen.Noteringar vid 15-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA +0,82%
Terminen för S&P 500 +1,08%
Terminen för Nasdaq 100 +1,39%
2-åriga USA-räntan -0,0762 till 4,2603%
10-åriga USA-räntan -0,0383 till 3,8719%
Olja, US WTI +1,51% till 77:87 dollar/fat
Olja, Brent +1,67% till 85:46 dollar/fat
EUR/USD +0,0016 till 0:9624

KÄLLA: Infront


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera