1515
Annons
EUROBATTERY: INLETT BORRKAMPANJ HAUTALAMPI

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den nya borrkampanj i finländska Hautalampo som Eurobattery Minerals aviserade avsikter för i augusti har nu inletts, framgår av ett pressmeddelande.

Borrkampanjen kommer att fokusera på den utökade mineralresursen i Hautalampi-projektet och ska täcka det tidigare icke undersökta området mellan Hautalampifyndigheten och den nordöstra förlängningen av fyndigheten kallat Mökkivaara, skriver bolaget.

Syftet är att verifiera mineraltillgångarna mellan dessa redan verifierade fyndigheter, efter att 2020 års borrkampanj bekräftat en utökning av tillgångarna på cirka 100 procent.

"Målet är att borra cirka 5.000 meter. Borrningskampanjen ska slutföras i början av 2022", skriver Eurobattery Minerals.

Finncobalt, ett bolag som Eurobattery Minerals har option att stegvis förvärva 100 procent av, påbörjar de nya borrningarna och som en del av avtalet med den finländska partnern kommer Eurobattery att stå för hela kampanjkostnaden.

"Vi är nu angelägna att undersöka om Hautalampi- och Mökkivaarafyndigheterna är förbundna med varandra. Denna koppling skulle göra produktionen från Mökkivaarafyndigheten ekonomiskt mer realiserbar eftersom utvinning kan göras inom en sammanhängande malmkropp", säger Eurobattery Minerals-vd:n Roberto García Martínez.

En diamantborrigg med personal har etablerat sig i onsdags och borrningarna ska ha påbörjats omgående.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?