1515
Annons
BÖRSEN: UPPÅT VÄNTAS, CASTELLUM LÄGGER BUD PÅ KUNGSLEDEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att, i likhet med de ledande Europabörserna, inleda veckans handel i grönt territorium på måndagen. Castellum har lagt ett bud på Kungsleden och Linc har presenterat kvartalssiffror – i övrigt har nyhetsflödet varit relativt tunt.

Vid klockan 08.30 indikerade förhandeln hos IG-Markets en öppning för det svenska storbolagsindexet OMXS30 upp 0,4 procent. Ute på den europeiska kontinenten sågs terminen för Frankfurtbörsens DAX-index upp 0,3 procent, samtidigt som Parisbörsens CAC40 väntades stiga 0,6 procent.

På måndagsmorgonen sågs breda uppgångar på Asienbörserna. Börsterminaler lyste grönt för både Fastlandskina och Hongkong. Under förra veckan pressades flera bolag på kontinenten, och tillika index, inom särskilt techsektorn efter regulatorisk press. Vidare pressades oljepriserna i spåren av oro för en skralare tillväxt i Kina efter PMI-siffror.

Fastighetsbolaget Castellum lägger ett förankrat bud på Kungsleden som är en kombination av kontanter och aktier som värderas till 124:90 kronor per aktie i Kungsleden, totalt 26,9 miljarder kronor. För 70 procent av aktier som överlåts får ägare 0,525 aktier i Castellum för varje aktie i Kungsleden. Resterande 30 procent ersätts kontant med 121 kronor per aktie.

Uppköpet av Kungsleden skapar en aktör med ett fastighetsvärde om 157 miljarder kronor kombinerat med en stark balansräkning. Fokus nu är att skapa aktieägarvärde och nå långsiktiga mål om vinsttillväxt och utdelning, framgår det i erbjudandet. Tillväxtmålet säger att förvaltningsresultatet per aktie ska växa med 10 procent per år med bibehållen utdelning om minst 50 procent av förvaltningsresultatet.

Linc:s substansvärde uppgick den 30 juni 2021 till 3.535 miljoner kronor, motsvarande 61:00 kronor per aktie. På fredagen stängde life science-investerarens aktie på 109:90 kronor, vilket motsvarar en premie över substansvärdet om drygt 80 procent.

Astra Zenecas Saphnelo har fått godkännande för användning i USA från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för behandling av vuxna patienter med måttlig till svår systemisk lupus erythematosus (SLE) som får standardbehandling.

Addvise Group har förvärvat det amerikanska onlineapoteket Medisuite för en total köpeskilling om 10,3 miljoner dollar. Förvärvet uppges finansieras genom egna medel och bedöms ha en positiv effekt på bolagets resultat under verksamhetsåret 2021.

Sagax har förvärvat fyra fastigheter i Paris och två fastigheter i Nederländerna. Den sammanlagda investeringen uppgår till 625 miljoner kronor. Vidare uppges att årshyran totalt uppgår till 42 miljoner kronor, motsvarande en uthyrningsgrad om 86 procent.

Africa Oil har erhållit utdelning från Prime Oil and Gas Cooperation på 37,5 miljoner dollar, vilket återspeglar det 50-procentiga ägandet i bolaget. Av beloppet har 25 miljoner dollar använts till att reducera lån.

Vidhare har CDON:s storägare ADW Capital Management fortsatt öka sitt aktieinnehav i e-handelsaktören. Per den 30 juli uppgick innehavet till 1,2 miljoner aktier, motsvarande 20 procent av kapitalet och rösterna.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?