Annons
Elon Musks företag kan komma att genomgå säkerhetsgranskningar - BN
Tjänstemän inom Biden-administrationen diskuterar om USA ska låta några av Elon Musks företag genomgå nationella säkerhetsgranskningar, inklusive affären för Twitter samt Spacex satellitnätverk Starlink. Det framgår av personer med insyn i saken, rapporterar Bloomberg News.

Amerikanska tjänstemän har blivit obekväma efter Musks hot om att sluta leverera Starlink till Ukraina. Han sade att det kostat honom 80 miljoner dollar.

De amerikanska tjänstemännen ser Musk nu ha en allt mer ryssvänlig hållning. Detta efter en serie tweets där han beskrev fredsförslag som var gynnsamma för Putin.

De uppges även oroliga över Musks köp av Twitter med en grupp utländska investerare. En möjlighet är att genom den lag som styr kommittén för utländska investeringar i USA granska Musks företag, affärer och verksamheter för nationella säkerhetsrisker, sade de.

Tjänstemännen överväger nu vilka verktyg, om några, som finns tillgängliga som skulle göra det möjligt för dem att granska Musks företag.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera