1515
TANGIAMO TOUCH: GÖR FÖRETRÄDESEMISSION PÅ 12,9 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen för First North-listade Tangiamo Touch har beslutat om en företrädesemission på cirka 12,9 miljoner kronor med en övertilldelningsoption om upp till cirka 3,0 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen i företrädesemissionen har fastställts till 0:58 kronor per aktie, att jämföra med tisdagens stängningskurs på 0:807 kronor.

För varje befintlig aktie som innehas på avstämningsdagen erhålls en teckningsrätt. Tre teckningsrätter berättigar till teckning av en aktie.

Tangiamo Touch har erhållit ett garantiåtagande av Modelio Equity och Hexamo uppgående till totalt cirka 7,6 miljoner kronor, samt teckningsåtaganden från befintliga aktieägare såväl som personer i styrelse- och ledningsgrupp uppgående till cirka 1,6 miljoner kronor. Dessa åtaganden motsvarar cirka 72 procent av företrädesemissionen.

Vidare har styrelsen beslutat om en övertilldelningsoption om upp till cirka 3,0 miljoner kronor som kan utnyttjas om företrädesemissionen blir övertecknad.

Syftet med nyemissionerna är att förstärka bolagets finansiella ställning samt möjliggöra planerade tillväxtssatsningar, heter det.

Utspädningen för de aktieägare som inte deltar i företrädesemissionen kommer att uppgå till högst cirka 25 procent. Om övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo kommer utspädningen maximalt att uppgå till cirka 29,1 procent.

Teckningsperioden löper från och med den 31 maj till och med den 14 juni.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?