1515
NEW YORK: BÖRSERNA VÄNDE NED REJÄLT, S&P -1,6%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna vände ned rejält, efter en initial blygsam uppgång. Ett ökande antal smittade av covid-19 och avsaknaden av ett stimulanspaket minskade placerarnas riskvilja.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex ned 1,4 procent till 28.195. Det bredare S&P 500 tappade 1,6 procent till 3.427, samtidigt som Nasdaqs kompositindex backade med 1,7 procent till 11.479.

Enligt The Washington Post verkar det inte som att en överenskommelse mellan demokraternas talman Nancy Pelosi och den amerikanske finansministern Steven Mnuchin angående stimulanspaketet är nära. Nancy Pelosi talade i helgen positivt om chanserna för att få till ett stimulanspaket.

"Vi kommer att fortsätta vara känsliga för diskussioner kring stimulanspaket", säger Scott Wren vid Wells Fargo enligt CNBC. Enligt honom har börserna stigit på grund av tre "ben"; förhoppningar kring ett vaccin, Federal Reserves och ett stimulanspaket.

"Jag tror att alla tre är väldigt viktiga och vi har ett ben som har försvunnit, eller är vingligt iallafall", fortsatte han.

Samtidigt sade Federal Reserves vicechef Richard Clarida att USA:s ekonomi återhämtar sig starkt efter pandemin, men att det kan ta ännu ett år för att den ska återvända till samma nivåer som innan. Dessutom kommer det ta ännu längre tid för arbetsmarknaden, enligt vicechefen.

"Pandemin kastade den amerikanska ekonomin i ett mycket djupt hål och även om den ekonomiska aktiviteten förmodligen återhämtade sig starkt i det tredje kvartalet är framtidsutsikterna ovanligt oklara", sade han.

På aktiefronten lyckades endast Intel, som ryktas närma sig en försäljning av en verksamhet för 10 miljarder dollar, stänga grönt på Dow Jonesindexet. Därefter fanns det en uppsjö av aktier som låg mer än två procent ned, däribland Apple, Microsoft, Johnson & Johnson och Walt Disney.

Oljebolaget Conoco Phillips ska förvärva Concho Resources, vilka är verksamma inom förvärv, utveckling och utforskning av olje- och gasfält, i en affär där aktier för 9,7 miljarder dollar används som betalning. Conoco Phillips var ned 3,2 procent samtidigt som Concho Resources retirerade 2,8 procent.

Biografkoncernen AMC Entertainment planerar att återuppta verksamheten i New York den 23 oktober, vilket skulle innebära att verksamheten åter är igång i totalt 44 av 45 delstater där bolaget driver biografer. Aktien rusade trots det sura börsklimatet och klättrade cirka 16 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen var upp 2 punkter till 0,77 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?