1515
BÖRSEN: RATOS STIGER EFTER FÖRSÄLJNING AV BISNODE, OMXS30 0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen har inlett torsdagen med en måttlig uppgång där Ratos skördar framgångar efter försäljningen av Bisnode. Succébolaget Sinch backar däremot efter en säljrekommendation.

Vid klockan 9.45 var Stockholmsbörsens OMXS30-index upp 0,2 procent till nivån 1.842. Aktier för 2,6 miljarder var då omsatta på Stockholmsbörsen.

Bland storbolagen placerade sig telekomoperatörerna Telia och Tele2 högt upp med uppgångar på 1 respektive 0,7 procent. Även Ericsson och Skanska var upp 1 och 0,6 procent. I botten backade Electrolux 1,5 procent. Bank of America har nedgraderat vitvarutillverkaren till "underperform" och även Kepler Cheuvreux har sänkt sin rekommendation till behåll från att tidigare haft köp.

Ratos aktie handlades upp 6,4 procent efter besked att investmentbolaget säljer innehavet i affärsinformationsföretaget Bisnode för en prislapp på cirka 3,9 miljarder kronor med en reavinst om cirka 2 miljarder kronor.

Gamingbolaget Embracer aviserade på onsdagen en riktad emission med teckningskursen 162 kronor per aktie, en rabatt på 7,5 procent jämfört med onsdagens stängningskurs om 175:10. Även flera av grundarna sålde aktier till samma kurs. Aktiemarknaden satte priset till 170 kronor under öppningen, alltså klart högre än emissionen.

I övrigt rörde ett antal analytikerutlåtanden om i listorna.

IT-återförsäljaren Dustin som steg närmare 9 procent till 63:40 kronor per aktie efter onsdagens rapport har uppgraderats till köp av Carnegie med riktkurs 70 (58). Även Nordea är positiva och höjer riktkursen till 78 kronor (70). Aktien var upp 5,7 procent till 5,5 kronor per aktie.

Industri- och investeringsbolaget Volati steg 5,8 procent till 77 kronor. Nordea har skruvat upp riktkursen till 85 kronor från 65 kronor med bibehållen köprekommendation.

Evolution Gaming var under den inledande handel uppe över 714 kronor och vände, vilket är en ny rekordnivå för livekasinoleverantören. Pareto menade i en analys att det är dags att gå in i aktien igen och höjde sin rekommendation till köp från att tidigare varit avvaktande. I skrivande stund var aktien upp 2 procent till 704 kronor.

Spelbolagen var överlag upp. Pareto Securities har i en sektoranalys justerat riktkurser för flera bolag i sektorn med bibehållna köprekommendationer. Högst upp syntes Aspire Global med en uppgång på 4,7 procent till 39 kronor. Pareto menar att aktien är värd 46 kronor (38). Strax bakom steg Kambi 3,8 procent till 312 kronor, jämfört med Paretos riktkurs på 363 kronor (263).

NGM-noterade Swemet, som erbjuder produkter och tjänster till elnätsbolag, rusade nämre 20 procent efter att ha fått en order på sammanlagt 13 miljoner kronor från befintliga kunder.

Diamyd Medical som rasade över 20 procent efter torsdagens bokslutsrapport var upp 6,6 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?