Annons
FLYG: EASYJET RUSAR EFTER STARKA SIFFROR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det brittiska lågprisflygbolaget Easyjet, med svenska vd:n Johan Lundgren, rusade nära 10 procent i London efter att bolaget rapporterat en passagerarökning med 47 procent under 2022 års sista kvartal. Samtidigt kommunicerade bolaget att de sannolikt kommer överträffa vinstförväntningarna för helåret.

I uppdateringen går det vidare att läsa att Easyjet redovisar en förlust före skatt på 133 miljoner pund i perioden, en tydlig förbättring mot ett år tidigare då förlusten landade på 213 miljoner pund.

Framåtblickande meddelar bolaget att bokningsläget ser fortsatt starkt ut för det andra kvartalet och in i sommaren 2023.

Easyjet räknar med att förlusten före skatt för det första halvåret 2023 blir "betydligt bättre" jämfört med det första halvåret 2022.

"Sammanfattningsvis förväntar vi oss att våra vinterförluster minskar avsevärt under det första halvåret jämfört med förra året. Detta kommer att sätta oss bra sits för att leverera en helårsvinst, där vi förväntar oss att slå dagens marknadsförväntningar", kommenterar vd Johan Lundgren, i rapporten.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera