Annons
NEW YORK: SNAP OCH META LYFTE PÅ SVAG BÖRS, S&P 500 -0,8%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna på Wall Street bjöd på en svag onsdagshandel med nedgångar som tilltog allteftersom kvällen pågick. På bolagsfronten gick Meta Platforms och Snap tydligt mot strömmen medan Bed Bath & Beyond rasade.

Dow Jones industriindex hade vid börsstängning sjunkit 0,9 procent till 31.510 medan Nasdaqs tekniktunga kompositindex stängde 0,6 procent lägre till 11.816. Det bredare S&P 500 var ned 0,8 procent till 3.955.

Sektorsvis stod telekom ensamt över nollstrecket med en uppgång på 0,7 procent. Förlorare blev samtidigt råvarubolag, materialsektorindexet inom S&P 500 var ned 1,2 procent och motsvarande index för energisektorn föll 0,9 procent.

I botten av S&P 500 hittades dock PVH Corporation, ägarbolaget bakom klädmärken som Tommy Hilfiger, Calvin Klein och Michael Kors. Aktie föll över 10 procent efter att bolaget justerat ned helårsprognoserna i samband med att kvartalssiffrorna redovisades.

Svagt gick det även för datortillverkaren HP som handlades ned 7,8 procent. I bolagets kvartalsrapport som publicerades efter börsstängning på tisdagen sågs utsikterna som meddelades som en besvikelse. Kvartalets resultat och försäljning kom samtidigt in i linje med förväntningarna.

På motsatt sida nollstrecket bjöd Facebooks ägarbolag Meta Platsforms på en uppgång om 3,7 procent, utan några bolagsspecifika nyheter.

Snap, bolaget bakom den sociala medieplattformen Snapchat, handlades upp nära 9 procent. På onsdagseftermiddagen kom det uppgifter om att bolaget planerar stora neddragningar om cirka en femtedel av personalstyrkan samt att ett par personer i bolagsledningen lämnar och går till Netflix.

"Vi måste nu möta konsekvenserna av vår lägre intäktstillväxt och anpassa oss till marknadsmiljön", kommenterade vd Evan Spiegel, enligt CNBC.

Den så kallade "meme-aktien" Bed Bath & Beyond, som de senaste veckorna har handlats volatilt, rasade med 21 procent. Bolaget, som håller en strategisk uppdatering på onsdagen, meddelade planer på att stänga 150 butiker, personalneddragningar och att det säkrat ny finansiering.

Chewy, ett e-handelsbolag inriktat på husdjursprodukter, avslutade handeln på minus 7,9 procent när kvartalsförsäljning och helårsprognos inte levde upp till marknadens förväntningar.

Bank of America har höjt sin rekommendation på fintechbolaget Paypal till köp från neutral, enligt Investing.com. Aktien adderade 1,8 procent.

Cybersäkerhetsbolaget Crowdstrike föll 5,5 procent i kölvattnet av delårsrapporten som, enligt CNBC, dock kom in över förväntan.

På makrofronten publicerades det på eftermiddagen USA-statistik som visade att antalet sysselsatta i den privata sektorn i USA ökade mindre än väntat i augusti, med 132.000 personer enligt en undersökning från ADP Employer Services. Väntat bland marknadsaktörer var en ökning med 288.000 personer.

Siffrorna kan ge viss vägledning inför fredagens officiella amerikanska jobbrapport.

Den amerikanska tioårsräntan var upp 5 punkter till 3,16 procent.

Graf: S&P 500 onsdagen den 31 augusti

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera