1515
Annons
MEDIVIR: LINC HAR ÖKAT SITT ÄGANDE TILL 12,3% AV KAPITALET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Life Science-investeraren Linc har ökat sitt ägande i forskningsbolaget Medivir till 12,3 procent av kapitalet och rösterna.

Det framgår av ägardatabasen Holdings och nämndes även i Lincs bokslut som släpptes för lite drygt en vecka sedan.

Köpet omfattar 1 miljon B-aktier till en total investering om nästan 9,3 miljoner kronor.

Före investeringen i Medivir hade Linc ett ägande motsvarande 10,5 procent av kapitalet och rösterna i bolaget.

Bakom Linc, som grundades 1991, står apotekaren Bengt Julander. Han är både huvudägare och styrelseordförande, och är en investerare i produktorienterade bolag inom den nordiska life science-industrin.

Medivir är sjätte största noterade innehav i Linc. Aktieposten har ett marknadsvärde på lite knappt 57 miljoner kronor.

Historiskt sett kan Bengt Julander och Linc uppvisa ett mycket starkt facit för sina investeringar. I nuläget är Sedana Medical, Callidatas Therapeutics och Medcap de tre största noterade innehav en i Linc.

Ett kännetecken för Bengt Julander är hans långsiktighet i sina innehav. Ser man enbart ett år tillbaka i tiden har visserligen både Sedana Medical och Calliditas backat med runt 25 procent medan Medcaps nedgång är lite mindre på knappt 18 procent.

Jämfört med kursen vid marknadsintroduktionerna under 2017 har aktiekursen för Sedana Medical mer än tiofaldigat sitt värde. Det har även Medcap, men här startade den riktigt kraftiga kurstillväxten först under 2017. Calliditas har mer än dubblerat sitt värde sedan marknadsstarten 2018.

Hittills har däremot inte forskningsbolaget Medivir visat en lika bra utveckling sedan Bengt Julander gick in i bolaget. Enligt Holdings genomfördes det första köpet i mitten på 2017 och sedan dess har aktiekursen i Medivir fallit med 86 procent.

Bengt Julanders innehav i Linc motsvarar 65,2 procent av kapitalet och rösterna enligt Holdings och aktieposten har ett värde på lite drygt 3,1 miljarder kronor.


Kursgrafer för Sedana Medical, Calliditas Therapeutics och Medcap och Medivir.

image

image

image

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?