1515
STRAX: PANDEMI TYNGDE MARGINAL 3 KV, UTREDER IPO DISTRIBUTION

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Strax vinstmarginal har under det tredje kvartalet påverkats negativt av att covid-19-pandemin fortsatt slagit mot branschen, både på utbuds- och efterfrågesidan.

Det skriver Strax vd Gudmundur Palmason i rapporten för det tredje kvartalet.

"Störningar i globala försörjningskedjor leder till produktförseningar och ökade insatskostnader, vilket tillsammans med en global brist på smartphones resulterat i en ogynnsam försäljningsmix och lagerprofil", skriver han.

Detta har i sin tur resulterat i en ökning på 2,4 miljoner euro i av- och nedskrivningar jämfört med 2020.

Utöver den påverkan som branschutmaningarna haft på Strax resultat har bolaget dessutom drivit en förlustbringande e-handelsverksamhet inom egna varumärken, som efter neddragningar är nära break-even, skriver Strax-chefen.

Ebitda-resultatet sjönk till 1,1 miljoner euro (3,5) under det tredje kvartalet.

"På den positiva sidan så har vi inte sett minskade marginaler på våra produkter. Vi förväntar oss också att dessa utmanande makrofaktorer börjar återgå till det normala under 2022", skriver Gudmundur Palmason.

Han konstaterar samtidigt att försäljningen "har stått emot väl". Under tredje kvartalet ökade försäljningen 2,0 procent och under årets första nio månader var ökningen 6,7 procent, jämfört med samma period föregående år.

Vidare uppger Gudmundur Palmason att styrelsen i Strax har gett ledningen i uppdrag att utvärdera en uppdelning och börsnotering av segmentet Distribution, exklusive Brandvault, 'the online marketspecialist'.

"Vi ser att en börsnotering av vår distributionsverksamhet är ett naturligt steg i vår strategi, eftersom vi tror att de två affärssegmenten kommer att utvecklas bättre var för sig och få bättre förutsättningar att nå sin fulla potential", skriver vd:n.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?