1515
Annons
SANDVIK: AVSER KÖPA MJUKVARUBOLAG MED OMSÄTTNING 79 MLN AUD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sandvik har tecknat avtal om att förvärva Australienbaserade Deswik, en leverantör av mjukvara för gruvplanering. Deswik kommer att vara en del av Digital Mining Technologies, en nybildad division inom affärsområdet Sandvik Mining and Rock Solutions.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Deswiks kärnerbjudande inom mjukvara inkluderar datorstödd 3D-design av gruvor, schemaläggning, driftsplanering, datahantering och geologisk kartläggning. Deswik erbjuder också olika konsulttjänster kopplade till gruvplanering, avgränsning, mjukvaruimplementering och utbildningsstöd.

Privatägda Deswik grundades 2008 och bolaget har cirka 300 anställda. Försäljningen på rullande 12-månadersbasis fram till och med oktober 2021 uppgick till 79 miljoner australiska dollar, varav runt 45 procent var återkommande intäkter, med en ebita-marginal på runt 30 procent. Påverkan på Sandviks vinst per aktie (exkluderat PPA) kommer att vara positiv. Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen.

"Deswik kommer att utgöra en av tre hörnstenar i den nybildade divisionen Digital Mining Technologies, som etablerats för att accelerera exekveringen av Sandvik Mining and Rock Solutions strategiska prioritet, att leda industriutvecklingen inom hållbarhet i underjordsgruvor och produktivitetslösningar inom elektrifiering, automation, digitalisering och heltäckande optimeringslösningar", skriver bolaget.

Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2022, och förutsätter godkännande av berörda myndigheter.

Sandvik uppskattar att totala transaktionskostnader om cirka 50 miljoner kronor kommer att påverka Sandvik Mining and Rock Solutions i det fjärde kvartalet.

Med anledning av det avsedda förvärvet äger en telefonkonferens rum den 2 december klockan 13.30-14.30 för analytiker, investerare och finansiell media.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?