1515
ASIEN: DÄMPAT I KINAINDEX, HONGKONG PAUSAR FÖR TYFON

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De asiatiska börserna handlades i både positiva och negativa riktningar på tisdagen, men i Hongkong ställdes handeln in på grund av det häftiga oväder som väntas i och med tyfonen Nangka.

Måndagens starka Wall Street-resultat gav inget vidare bränsle till den asiatiska handeln, där det kinesiska rally som pågått sedan börserna återöppnade efter förra veckans helgdagar tappade fart. Fortsatt hopp om fiskala stimulanser i USA fortsätter dock att ge stöd åt börssentiment, rapporterar Reuters.

Kinesisk handelsstatistik visade ett rekord i export och import sett i yuan-omräknade termer för den gångna månaden september, rapporterar Reuters.

Shanghaibörsen handlades ned med 0,4 procent efter att den kinesiska exporten i dollar räknat ökat med 9,9 procent jämfört med samma månad i fjol. Väntat var en 10-procentig ökning, enligt Reuters.

Japanska Nikkei steg med 0,2 procent. Här noterades flera Apple-leverantörer högre, bland annat Murata Manufacturing och Taiyp Yuden. Apple presenterar en ny Iphone som antas få modellbeteckning 12 på tisdagen. Inför detta handlades Apples aktie upp med 6,4 procent under måndagen, vilket bidrog till det rejäla lyftet på techinriktade Nasdaq som steg med 2,6 procent.
Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?