Annons
NOKIA: INTE SETT ÄNDRINGAR I EFTERFRÅGEUTSIKTER - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nokia har hittills inte sett några ändringar i utsikterna för efterfrågan på bolagets marknader.

Det sade Nokias vd Pekka Lundmark vid torsdagens rapportkonferens.

Han uppgav samtidigt att bolaget fortfarande påverkas av begränsningarna i leveranskedjan, men ser tecken på att situationen kan förbättras framöver.

"Vi ser signaler på att de återstående utmaningarna lättar under andra halvåret 2022 och första halvåret 2023", sade Pekka Lundmark.

Nokias höjning av marknadsprognosen inom Mobile Networks till +5 procent i år, från tidigare +4 procent, hänvisade bolagets finanschef främst till en ljusare syn på marknaderna i Nordamerika och Europa.

För den egna verksamheten inom Mobile Networks räknar Nokia med att kunna visa försäljningstillväxt, i konstant valuta, under helåret 2022. Under det andra kvartalet uppgick Mobile Networks försäljningstillväxt i konstanta valutor till 1 procent och för de första sex månaderna var tillväxten -2 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera