1515
Annons
BÖRSVECKAN: KÖP KABE, BOKUS, SÖDER SPORTFISKE, SÄLJ RAYSEARCH

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan sätter köpråd på Kabe, Bokusgruppen och Söder Sportfiske i veckans utgåva av tidningen. För Nibe, Balder, Studentbostäder och Vimian blir rådet avvakta medan Raysearch får en säljrekommendation.

Hemestertrenden har spelat Kabe i korten. De senaste åren har bolaget förbättrat sin lönsamhet. För värdeinvesterare framstår bolaget som ett bra köp, enligt Börsveckan, som uppger att aktien är lågt värderad med fin direktavkastning.

För Bokusgruppen upprepas köprådet och aktien beskrivs som fortsatt billig. Bolaget är inget tillväxtcase, men har stabila marknadsandelar och fina kassaflöden som tilltalar tidningen.

Hugg till i Söder Sportfiske rekommenderar Börsveckan. Två halvsvaga rapporter i ett turbulent börsläge uppges ha pressat aktiekursen, vilket ger ett köpläge för de som inte fick chansen vid noteringen.

Trots kurstappet i år uppges Nibe-aktien vara för dyr, även om tidningen förespråkar en premievärdering.På tolv månaders sikt har tidningen svårt att se en uppsida.

Värderingen av fastighetsbolaget Balder är inte avskräckande och om än Börsveckan inter tror att aktien blir någon raket i en orolig omgivning är den ett bra långsiktigt val. Tidningen väljer dock att avvakta med köp till förmån för andra aktier.

Studentbostäder handlas till en substansrabatt trots låg vakansrisk. Samtidigt har bolaget en hel del pågående project och drivs med en relativt hög belåningsgrad.

Defensiva kvaliteter och kursras gör djurhälsobolaget Vimian till ett intressant val på en orolig börsmarknad. Trots en halvering sedan säljrådet, men värderingsmultiplarna bedöms fortfarande vara höga.

Raysearch har svårt att lyfta lönsamheten samtidigt som tillväxten har gått i stå. En stigande orderingång kan kanske innebära att innevarande år blir en vändpunkt. Även vid ett positivt scenario med en tillväxt på 15 procent för 2023 med en rörelsemarginal i linje med de senaste fem åren på 8,2 procent bedömer Börsveckan att ett enterprise value/ebit om kring 33 gånger är för högt.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?