1515
H&M: SVÅRT NÅ VINST 1 KV MED FÖRSÄLJNINGSTAPP PÅ ÖVER 20% - IR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) H&M vill inte ge ett direkt svar på frågan om det första kvartalet (december 2020 till februari 2021) kommer att generera en vinst. Men med ett försäljningstapp på över 20 procent under kvartalets två första månader kan det bli svårt.

Det framkom på fredagens rapportpresentation.

Av vare sig frågan från en analytiker, eller svaret från H&M, framgick vilken rad i resultaträkningen som åsyftades. Inför fredagens rapport räknade analytikerna i snitt med en rörelsevinst det första kvartalet på 968 miljoner kronor, enligt Infront. Estimaten spände dock från -755 miljoner till +3.397 miljoner.

"Det (att göra vinst) beror på försäljningen och läget är allvarligt med nära 40 procent av våra butiker tillfälligt stängda. Vi är i ett krisläge och det är ganska osäkert nu kring när pandemirestriktionerna lyfts", sade vd Helena Helmersson.

Av fredagens bokslut framgick att H&M-gruppens försäljning under perioden 1 december till 27 januari sjönk med 23 procent i lokala valutor jämfört med motsvarande period året innan.

Ir-chef Nils Vinge påminde under presentationen om att det första kvartalet är säsongsmässigt litet.

"Och med en nedgång i försäljningen på 23 procent är det svårt att göra en vinst", sade han.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?