Annons
ALLEIMA: KORTCYKLISKA AFFÄRER KAN PÅVERKAS NÄRMASTE TIDEN - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Alleima, tidigare Sandvik Materials Technology, verkar i en osäker miljö med ett globalt inflationstryck och problem med energileveranserna i Europa som påverkar kunderna. Det medför att en del av bolagets kortcykliska affärer med största sannolikhet kommer att förbli dämpade den närmaste tiden.

Det skriver vd Göran Björkman i vd-ordet för delårsrapporten för tredje kvartalet.

"Ser vi framåt anser jag att vi har en bra ställning för att få verksamheten att växa samt att genomföra vår strategi. Fokus kommer att ligga på att växa inom lönsamma och mindre cykliska segment", skriver han.

Alleimas diversifierade exponering mot kundsegmenten lyfts fram som en styrka genom det att kunderna finns i olika faser av konjunkturcykeln. Den regionala närvaron, som innebär att Alleima är nära kunderna på huvudmarknader, ses också som viktig eftersom kunderna nu har större fokus på att säkra leverantörskedjorna, fortsätter vd:n.

"Energisektorn är underinvesterad, och jag tror att vi kommer att kunna dra nytta av återhämtningen inom olje- och gassektorn på medellång sikt. Vår affär inom applikationsrör är stark i alla regioner, i synnerhet kundsegmentet kemi och petrokemi", fortsätter Göran Björkman.

Övergången från värmning med gas till el, som blivit aktuell efter att europeiska länder inte längre handlat gas från Ryssland efter landets invasion av Ukraina tidigare i år, bedöms enligt vd:n komma att fortsätta och stärkas över tid. Det stödjer Alleimas segment industriell värmning, menar han.

"Min uppfattning är också att vi kommer att fortsätta se en god utveckling inom medicintekniksegmentet. Sammantaget är vi välpositionerade för framtiden", skriver Göran Björkman.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera