1515
KAROLINSKA DEV: KAPITAL BEHÖVS PÅ ANNAT HÅLL - KI HOLDING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) KI Holdings försäljning av cirka 1,5 miljoner röststarka A-aktier i Karolinska Development genomfördes för att frigöra kapital till andra investeringar.

"KI Holdings uppgift är att investera i nya och tidiga projekt så vi behöver pengar för återinvestera i nya projekt som kommer från KI", säger KI Holdings vd Hans Möller till Nyhetsbyrån Direkt.

Hur tänker ni göra med ert återstående innehav av drygt 2,1 miljoner aktier i Karolinska Development?

"Det finns inga beslut tagna om dem", säger Hans Möller.

Kursutvecklingen i Karolinska Development har sedan KI Holdings var med och grundade bolaget varit mycket svag. Bara under de senaste fem åren har aktien tappat närmare fyra femtedelar av sitt värde.

Varför vill KI Holdings sälja Karolinska Development på de här kursnivåerna efter den svaga utveckling som aktien har visat?

"Det är klart att det hade varit bättre om vi hade sålt för fem år sedan, men så är det alltid i aktieaffärer, men vi behöver helt enkelt kapitalet för att kunna återinvestera i nya projekt", säger Hans Möller.

Är det någon speciell förestående investering som du åsyftar?

"Vi har hela tiden en ström av jättespännande projekt, men det är inget som jag kan kommentera nu", säger Hans Möller.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?