1515
Annons
ELICERA: RESULTAT -4,7 MLN KR 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-listade bioteknikbolaget Elicera redovisar ett rörelseresultat om -4,7 miljoner kronor för det första kvartalet 2022 (-2,4). Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -5,3 miljoner kronor (-3,5).

För Eliceras längst framskridna CAR-T-projekt, ELC-301 för behandling av B-cellslymfom, har bolaget påbörjat GMP-produktion av så kallade vektorer för tillverkning

av CAR-T-celler vilka beräknas vara klara innan sommaren i år.

Framåtblickande ser bolaget flera milstolpar både för onkolytiska virus och CAR T-celler.

"Vi har flera parallellt pågående partnersamtal med så väl mindre som större pharma-bolag och har en ambition att sluta vårt första kommersiella avtal kring Itank-plattformen redan under 2022", skriver vd Jamal El-Mosleh.

"Det kommande avslutet och avrapporteringen av prekliniska studier för ELC-201, samt redan säkrad kontraktstillverkare för GMP-produktion, innebär att kandidaten inom kort kan börja planeras för kliniska studier. Vi är också i slutskedet av att besluta om studiedesignen för vår första CAR T-cellspatientstudie med ELC-301 som vi därefter planerar att diskutera med Läkemedelsverket", skriver han.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera