GABATHER: GT-002 "MYCKET GODA EGENSKAPER" ENLIGT FAS1B-STUDIE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bioteknikbolaget Gabather, som är listat på First North, har slutfört den andra dosgruppen i fas 1b-studien med GT-002 och enligt bolaget är resultatet "framgångsrikt".

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den preliminära analysen visar att läkemedelskandidaten GT-002 har mycket goda farmakokinetiska egenskaper och en gynnsam säkerhets- och tolerabilitetsprofil i friska individer.

"Vi gläds åt det positiva utfallet från denna kliniska fas1b studie med GT-002. Resultatet utgör en viktig nyckelfaktor inför den fortsatta kliniska utvecklingen av vår läkemedelskandidat som har potential att förbättra behandlingen av en rad patientgrupper med psykisk ohälsa", säger Michael-Robin Witt, vd för Gabather.

Studieresultaten ska nu analyseras djupare och kommer att utgöra en del av grunden för den vidare kliniska utvecklingen av läkemedelskandidaten, skriver bolaget.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?