1515
ONCOPEPTIDES: HÖG RISK, LÅG VISIBILITET INFÖR ODAC - CARNEGIE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Omröstningen hos Odac, en till den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA knuten cancerläkemedelspanel, kring Oncopeptides Pepaxto är en "make or break"-händelse för bolaget.

Det skriver Carnegie i en analys daterad på tisdagen.

Investmentbanken påpekar att risken är hög och visibiliteten är låg inför Odac-mötet, som hålls den 28 oktober, där panelen ska rösta om huruvida Pepaxto ska få vara kvar på marknaden eller tas bort och/eller om den nuvarande indikationen ska begränsas.

Den 26 oktober kommer underlaget till mötet att publiceras och Carnegie räknar med att detta material, som vanligt, kommer att innehålla alla möjliga risker associerade med Pepaxto. Det kan vara negativt för sentimentet kring aktien, menar investmentbanken som också påpekar att myndigheten FDA väntas följa resultatet i Odac-omröstningen.

Vidare räknar Carnegie med att försäljningen av Pepaxto under det tredje kvartalet blir 65 miljoner kronor, vilket är en oförändrad nivå jämfört med föregående kvartal. Efter FDA:s säkerhetsvarning för Pepaxto i slutet av juli väntas efterfrågan på preparatet ha försvagats i augusti och september, enligt analysen.

Carnegie står fast vid sin köprekommendation för Oncopeptides och upprepar riktkursen 80 kronor i ett basscenario, där investmentbanken antar att Pepaxto får vara kvar på marknaden med vissa restriktioner.

I ett "worst case"-scenario, där Odac röstar för att ta bort Pepaxto från marknaden, skulle aktien emellertid kunna handlas till 9 kronor. I ett sådant scenario blir det utmanande för bolaget att finansiera ytterligare studier, skriver Carnegie.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?