BUFAB: EBITA VÄNTAS BLI 135-145 MLN KR 3 KV, ORG TILLVÄXT CA 0%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Handelsbolaget Bufabs rörelseresultat på ebita-nivå förväntas öka till 135-145 miljoner kronor under det tredje kvartalet, med en ebita-marginal på omkring 12 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Siffrorna kan ställas mot ett ebita-resultat på 89 miljoner kronor samt en marginal på 8,5 procent under samma period föregående år.

Omsättningen i det tredje kvartalet var omkring 1.180 miljoner kronor (1.044) och den organiska tillväxten var omkring 0 procent. Under det andra kvartalet var den organiska tillväxten -25 procent.

"Rörelseresultatet ökar framförallt på grund av väsentligt lägre rörelsekostnader i kombination med en fortsatt återhämtning i efterfrågan samt goda bidrag från genomförda förvärv. Inga permitteringsstöd i Sverige har intäktsförts under perioden", uppges det.

"Sammantaget såg Bufab i det tredje kvartalet en fortsatt god återhämtning och en stark utveckling av lönsamheten", påpekas det vidare.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?