Annons
KRYPTO: ELON MUSK STÄMS PÅ 258 MDR USD FÖR DOGECOIN-PYRAMIDSPEL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teslas vd, entreprenören Elon Musk, stäms på 258 miljarder dollar för vad som påstås vara ett pyramidspel med skämtkryptovalutan dogecoin.

Stämningen har lämnats in av en dogecoin-ägare som hävdar att Elon Musk pumpat upp dogecoin genom att ge tillgången uppmärksamhet för att därefter lämna den därhän och låta den falla ihop, enligt dokument publicerade hos en federal domstol på Manhattan.

"Svarande var sedan 2019 medveten om att dogecoin saknade värde, men gjorde reklam för dogecoin för att göra vinster på handeln. Musk nyttjade sin piedestal som världens rikaste man för att styra och manipulera dogecoin som ett pyramidspel för vinst, exponering och för sitt eget höga nöjes skull", skriver talanden i stämningen.

Stämningsanspråket motsvarar värdeminskningen i dogecoins marknadsvärde sedan maj 2021, vilket är 86 miljarder dollar, och han vill dessutom ha den summan trefaldigad. Dessutom önskas en blockering mot Elon Musk och hans bolag från att göra reklam för dogecoin i framtiden samt ett rättsligt klargörande att dogecoin egentligen är att likna vid spel och dobbel.

Enligt stämmoansökan inleddes dogecoins ras när Elon Musk medverkade i NBC:s underhållningsprogram Saturday Night Live och där kallade dogecoin för ett skämt.

Elon Musk har ännu inte kommenterat saken.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera