1515
NEW YORK: INLEDER NED, GAMINGBOLAG MOT STRÖMMEN, S&P 500 -0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna inledde tisdagens handel nedåt. Rapportaktuella Zoom återfanns på förlorarlistan samtidigt som gamingbolag rekylerade upp.

Vid 16.50-tiden var Dow Jones industriindex oförändrat till 35.395. S&P 500 sjönk 0,1 procent till nivån 4.525 samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex backade 0,3 procent till 15.227.

Marknadens riskaptit har sedan årsskiftet varit god, och väntar också hålla i sig enligt UBS chefsstrateg Mark Haefele.

"Vi tror att drivkraften i återöppningen och återhämtningen håller sig intakt och att det finns mer uppsida i aktier. Uppgången för S&P 500-indexet är underbyggt av robust vinsttillväxt", uppger han i en kommentar som CNBC snappat upp.

"I samband med att återhämtningen för ekonomin breder ut sig, väntar vi oss att cykliska sektorer, inklusive energi och finans, tar ledningen".

Även BMO Capital spår fortsatt optimism på de amerikanska börserna och den kanadensiska bankens chefsstrateg skruvade upp riktvärdet för S&P 500-indexet till 4.800, från 4.500.

I handelsinledningen återtog gamingbolagen stora delar av den föregående dagens kurstapp, som utlösts av att den kinesiska regeringen stramat åt begränsningarna mot barn- och ungdomars tv-, dator- och mobilspelande till tre timmar i veckan.

Take Two och Activision Blizzard steg 1,9 respektive 1,4 procent.

Videokonferensbolaget Zoom redovisade en kvartalsvinst om 1:36 dollar per aktie, vilket var 20 cent över analytikerförväntningarna, enligt CNBC. Bolagets tillväxttakt ses dock sakta ned jämfört med de mycket höga nivåerna som sågs under det pandemipräglade fjolåret. Aktien dök nära 16 procent.

Appmäklaren Robinhood fortsatte att befinna sig i fokus, efter att ha backat omkring 7 procent på måndagen. På tisdagen rapporterades att ett förbud mot "betalningar för orderflöde" (POF), en av Robinhoods främsta intäktskällor, övervägs av amerikanska finansinspektionen SEC. Enligt SEC-ordföranden Gary Gensler ses frågan över och förslag kan presenteras under kommande månader.

Dessutom har CNBC rapporterat att fintechbolaget Paypal överväger att starta en handelsplattform, som kommer konkurrera med Robinhoods. Appmäklarens aktie sjönk initialt omkring 2 procent men hämtade sig mot nollstrecket.

På rekommendationsfronten steg rymdbolaget Virgin Galactic med 7,4 procent efter att Jefferies inlett bevakning av bolaget med en köpstämpel.

Amerikanska tioåringen var ned en punkt till 1,28 procent, en nivå som räntan pendlat omkring sedan mitten på juli.


Graf: S&P 500 tisdagen 31 augusti.

image

Bildkälla: Infront.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?