1515
Annons
SSAB: FÖRSTA HÖGHÅLLFASTA STÅLPULVRET TILLVERKAT I OXELÖSUND

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ståltillverkaren SSAB har vid dess nya anläggning i Oxelösund tillverkat sitt första höghållfasta stålpulver.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Detta är ett stort steg i den resa som SSAB gör för att etablera sig på den kraftigt växande marknaden för additiv tillverkning, även kallad 3D-printing", skriver bolaget.

Den nya produktionsanläggningen består av bland annat en gas-atomiseringsenhet som smälter stålet och sedan finfördelas till pulver med hjälp av en inert högtrycksgas.

"Testresultaten ser mycket lovande ut. Särskilt för de viktiga aspekterna av stålpulvret, såsom rundhet och storleksfördelning på kornen vilket också är de största utmaningarna", kommenterar Johnny Sjöström som är divisionschef för affärsområdet SSAB Special Steels.

Han tillägger vidare att tester och leveranser till kunder varit lyckosamma.

Arbetet fortsätter nu med att utveckla tillverkningsprocessen där målsättningen är att lansera nya stålpulverprodukter till marknaden under nästa år, framgår det vidare av pressmeddelandet.

I oktober i fjol meddelade SSAB att det då tagit steget in i branschen för 3D-printing.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?