BÖRSEN: NEGATIVA EUROPATERMINER, FORTSATT RAPPORTFLOD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter en vecka då rapportperioden startat på allvar fortsatte flödet att vara stort på fredagsmorgonen. USA-börserna slutade torsdagen med små ändringar sedan negativa nyheter om antivirusläkemedlet Remdesivir, för behandling av covid-19, läckt till Financial Times.

Tidningen har tagit del av testresultat från en kinesisk studie av Remdesivir som publicerades av misstag av Världshälsoorganisationen, WHO, och visade att läkemedlet inte haft önskad effekt på coronapatienter.

Vid 8.30-tiden hade terminerna för tyska DAX och franska CAC40 sjunkit 2,1 respektive 1,6 procent. Samtidigt pekade förhandeln hos IG mot en öppning 1,6 procent ned för Stockholms OMXS30-index.

Saab rapporterade före öppning och visade klart bättre resultat och orderingång än förväntat, även om omsättningen var något lägre än förväntningarna. Försvars- och säkerhetsföretaget uppger att det till följd av covid-19-störningen inte kan bekräfta bolagets tidigare prognos för 2020. Saab står dock fast vid ambitionen att det operationella kassaflödet ska vara positivt för helåret.

För SCA var ebitda-resultatet 5 procent lägre än väntat och även försäljningen var aningen under förväntan, enligt Infronts sammanställning inför rapporten.

Billerud Korsnäs rapport var aningen bättre än väntat sett till omsättning och justerat rörelseresultat. Bolaget bedömer dock att marknadsvillkoren för segmentet industri kommer att bli svagare under det andra kvartalet.

Speloperatören Kindreds spelöverskott blev precis så stort som analytikerna räknat med: 250 miljoner pund i det första kvartalet. Det underliggande ebitda-resultatet blev 42,5 miljoner pund, mot förväntade 41,7 miljoner.

Dometic, som tillverkar produkter till bland annat husvagnar och husbilar, redovisade ett justerat rörelseresultat på 421 miljoner kronor för första kvartalet vilket var lägre än de 484 miljoner analytikerna väntat sig. Bolaget hade en organisk tillväxt på -14 procent.

För Husqvarna var omsättningen ungefär som väntat medan rörelseresultatet överträffade förväntningarna med 6 procent.

Sportboksleverantören Kambi, som rapporterade under morgonen, meddelade att bolaget under de sista veckorna av mars och inledningen av det andra kvartalet legat på 25-30 procent av intäkterna jämfört med tidigare nivåer under det första kvartalet.

Konfektyr- och snacksbolaget Cloetta lade fram ett justerat rörelseresultat på 152 miljoner kronor för det första kvartalet, vilket var sämre än analytikernas förväntningar som enligt Infront var ett justerat rörelseresultat på 161 miljoner kronor.

Stillfront köper amerikanska Candywriter, en utvecklare och utgivare av mobilspel inom genrerna casual- och mash-up-spel. Förutsatt en maximal tilläggsköpeskilling, som styrs av Candywriters utveckling räkenskapsåren 2020, 2021 och 2022, kan den totala köpeskillingen bli som högst 195 miljoner dollar.

Swedbank har av Nordea höjts till behåll, från tidigare sälj.

Betsson har av Pareto sänkts till behåll från köp. Riktkursen är 50 kronor. På torsdagen efter rapport stängde Betsson ner 2,3 procent till 48:50.

Pareto har vidare höjt riktkursen för Evolution Gaming till 520 kronor från 410 kronor, medan rekommendationen köp upprepas.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Coor till behåll från sälj. Riktkursen är 81 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?