BÖRSEN: TELEOPERATÖRER MOT STRÖMMEN, OMXS30 -0,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades på minussidan under tisdagsförmiddagen med teleoperatörerna i motsatt riktning bland storbolagen. Oscar Properties rusade efter en tillkännagiven storaffär med SBB.

Vid klockan 12.40 var storbolagsindex OMXS30 ner 0,3 procent till nivån 1.849. Aktier för 6,3 miljarder kronor var då omsatta på Stockholmsbörsen.

Teleoperatörerna Tele2 och Telia återfanns högt upp bland storbolagen med uppgångar på 1,7 respektive 0,8 procent. Goldman Sachs upprepar i en analys sina köprekommendationer för de båda operatörerna som banken menar har den bästa potentialen i den europeiska telekomsektorn, rapporterar Dagens industri. Telias riktkurs skruvas samtidigt upp till 48 kronor jämfört med lunchnoteringen om 38:74 kronor.

Bland de aktier som tyngde storbolagsindexet syntes Autoliv med en nedgång på 1,7 procent. Även Nordea och Astra Zeneca var ner omkring 1,5 procent.

Oscar Properties meddelade att bostadsutvecklaren ingått avtal om att köpa en fastighetsportfölj av SBB för en prislapp om 1,4 miljarder kronor. Affären är beroende av en serie finansieringslösningar så som en nyemission och en nyemitterad obligation. Grundare Oscar Engelbert sade till Nyhetsbyrån Direkt att han känner sig trygg med att dessa går i lås. Aktien stack iväg 47 procent under livlig handel. Strax efter klockan 11 handelsstoppades preferensaktien av serie B.

Längre ned i listorna gjorde en rad preliminära kvartalsbesked avtryck i kurserna.

Handicares försäljning och resultat för det tredje kvartalet väntas högre än marknadens förväntningar och trapphissleverantörens aktie var näst efter Oscar Properties Stockholmsbörsens bästa aktie med en uppgång på 12,6 procent.

Även Bufab lämnade preliminära besked om stark resultatutveckling efter god återhämtning under det tredje kvartalet. Handelsbolagets aktie steg 6,8 procent.

Probiotikabolaget Biogaia räknar å sin sida med att försäljning och resultat kommer att påverkas negativt i både det tredje och fjärde kvartalet på grund av covid-19. Aktien föll närmare 16 procent.

I botten fanns även hotellbolaget Scandic som fått sin rekommendation sänkt till undervikt från jämvikt av Morgan Stanley. Riktkursen justerades ned till 21 kronor (35) och aktien backade 9,6 procent till 24 kronor.

Axfood gick i motsatt riktning och steg 3,7 procent till 212:80 efter en köprekommendation från Kepler Cheuvreux med höjd riktkurs till 225 kronor (205).

Acroud, verksamt inom betting och som tidigare hette Net Gaming, sjönk nära 8 procent i spåren av preliminära kvartalssiffror som indikerar en minskad omsättning med 31 procent jämfört med motsvarande kvartal året innan.

First North-listade Promore Pharmas tredje största ägare, Rosetta Capital, har sålt hela sitt innehav till kursen 5:20 kronor, en rabatt på drygt 22 procent från måndagens stängning. Aktien tappade 13 procent till 5:80 kronor.

Adventure Box meddelade på måndagskvällen en riktad emission till en rabatt på nästan 33 procent från måndagens stängingskurs och föll 13,4 procent på tisdagen.

Diamyd Medical som fick se sin aktiekurs pressas under den förra veckan steg 7,4 procent. På måndagskvällen meddelade bolaget att kassan kommer att räcka till att finansiera alla pågående aktiviteter under verksamhetsåret, samt inledande aktiviteter i en bekräftad fas 3-studie med diabetesvaccinet Diamyd i både USA och Europa som planeras.

Byggföretaget Wästbygg gjorde handelsdebut på Stockholmsbörsen och steg 7,6 procent till 103:30 kronor jämfört med teckningskursen 96 kronor.

Kungsleden handlas från och med tisdagen utan rätt till utdelning om 1:30 kronor. Aktien var ned 2:35 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?