1515
ONCOPEPTIDES: MINSKAR AKTIVITETSNIVÅ KLINISKT PROGRAM MELFLUFEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Oncopeptides har beslutat att minska aktivitetsnivån i det kliniska programmet för melflufen (melfalan flufenamid), för att förstärka bolagets kassa och samtidigt stödja den pågående ansökningsprocessen för marknadsgodkännande i Europa.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Beslutet kommer enligt bolaget att påverka följande studier:

* OCEAN-studien kommer att fortsätta med långtidsuppföljning och dokumentation enligt tidigare planer.

* Patientrekryteringen är avslutad i både PORT och BRIDGE, och studierna kan stängas ned eftersom relevanta vetenskapliga data erhållits.

* ANCHOR kommer att stängas ned utan att inkludera de sista tio planerade patienterna i bortezomib + melflufen armen, men data kommer att vara tillräckligt omfattande för att dra vetenskapliga slutsatser.

* ASCENT, COAST och LIGHTHOUSE kommer att avslutas med ofullständigt antal patienter, så det kommer inte att vara möjligt att dra några relevanta vetenskapliga slutsatser från dessa data.


"Efter att nyligen ha dragit tillbaka melphalan flufenamide från USA-marknaden, har Oncopeptides vidtagit betydande åtgärder för att åter inrikta bolaget på forskning och utveckling, avsätta resurser för ett mer fokuserat kliniskt utvecklingsprogram för melflufen, samt också ytterligare utveckla PDC-plattformen inklusive nästa generation läkemedelskandidater", skriver bolaget och fortsätter:

"Bolaget fortsätter sitt engagemang för att uppfylla alla krav för ansökan till den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA om ett villkorat marknadsgodkännande i Europa för melflufen, baserat på den registreringsgrundande fas 2-studien HORIZON i relapserande, refraktärt, multipelt myelom".Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?