OSCAR PROP: UTBYTESRELATION KAN HA ANNAN KURS ÄN FÖRETRÄDAREN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bostadsutvecklaren Oscar Properties, som på tisdagen offentliggjorde ett stort förvärv med ett tillhörande finansieringspaket, vill förtydliga den del av paketet som innebär att preferensaktier kan omvandlas till stamaktier.

"Emissionskursen i utbyteserbjudandet kan både sättas högre och lägre än emissionskursen om 19 öre i företrädesemissionen", skriver bolaget på onsdagen.

Bolaget betonar även att det totala antalet stamaktier som maximalt kan emitteras i utbyteserbjudandet uppgår till 211.698.694 stamaktier. Det motsvarar 10 procent av totalt utestående antal stamaktier efter att utbyteserbjudandet och företrädesemissionen.

Utbytet ska enligt planerna ske genom att bolaget återköper preferensaktierna och betalar via nyutgivna egna aktier. Återköpspriset är satt till 25 kronor per preferensaktie och till 120 kronor per preferensaktie av serie B.

"Slutliga villkor i utbyteserbjudandet och därmed information om hur många stamaktier varje preferensaktie och preferensaktie av serie B berättigar till kommer att offentliggöras senast den 13 november 2020", skriver bolaget.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?