1515
Annons
TRELLEBORG: STARK BALANSRÄKNING, TITTAR MYCKET PÅ M&A - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trelleborg har inte haft en så stark balansräkning som man har i dag på länge och mer pengar är på väg in i bolaget de kommande sex månaderna efter fullföljandet av avyttringar för flera verksamheter.

Det uppgav bolagets vd Peter Nilsson under Trelleborgs kapitalmarknadsdag på torsdagen.

Trelleborg har successivt sålt av verksamheter som visat på sämre lönsamhet vilka historiskt placerats under affärsområdet Verksamheter under utveckling. Affärsområdet upphörde under årets första kvartal då verksamheterna i huvudsak antingen redan har avyttrats eller planeras säljas av innan årsskiftet.

Fokus kommer att läggas på M&A-fronten och Trelleborg uppger sig ha mellan 15-20 miljarder kronor att nyttja för detta under de kommande tre till fyra åren.

Trelleborg ser i dagsläget över drygt 200 olika potentiella förvärvskandidater.

På en analytikerfråga under kapitalmarknadsdagen om Trelleborg kan komma att se över alternativ för ytterligare finansiering om nuvarande finansiella medel inte skulle räcka till uppgav bolagets finanschef, Fredrik Nilsson, att bolaget troligen kan växa i önskad takt utan att behöva ta in mer kapital.

"Vi skulle potentiellt vilja upprätta en ny fabrik exempelvis, men det är inte alltför dyrt att göra detta. På längre sikt räknar vi inte med att behöva ta in ytterligare kapital", sade han och fortsatte:

"Möjligen att vi skulle se över diverse finansieringsalternativ om vi skulle vara intresserade av ett exceptionellt stort förvärv".

Trelleborg uppgav under kapitalmarknadsdagen att störst fokus kommer skiftas mot affärsområdet Sealing Solutions när det kommer till förvärv framöver.

Verkstadsbolaget meddelade på torsdagsmorgonen att det avser återköpa egna aktier om upp till 2-3 miljarder kronor per år under de kommande åren. Denna summa kan komma att variera beroende på hur mycket förvärv det kan tänkas bli framgent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?