1515
Annons
VESTUM: SKAPAR NYTT SEGMENT, FÖRVÄRVAR BOLAG

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vestum etablerar nytt segment, Water, som består av specialistbolag med fokus på att förbättra tjänstesektorn för vatteninfrastruktur. Vestum förvärvar Scanregn inom detta segment.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"I segmentet, som karaktäriseras av hög lönsamhet och strukturell tillväxt, ingår bland annat Lakers Group som utgörs av 25 specialistbolag som fokuserar på pumpteknik och eftermarknadstjänster inom vatten- och avloppsindustrin", heter det.

Vad gäller förvärvet av Scanregn kommer köpeskillingen till viss del att finansieras genom betalning med revers som därefter avses kvittas mot 1.384.472 aktier i Vestum genom kvittningsemission, innebärande en utspädning om cirka 0,4 procent. Scanregn hade under räkenskapsåret 2020/2021 en omsättning om 97 miljoner kronor med en ebitda om 20 miljoner kronor och ebita om 19 miljoner, motsvarande en ebitda-marginal om 21 procent och ebita-marginal om 20 procent.

Efter etableringen av Water kommer Vestums verksamhet delas in i tre segment: Water, Services och Infrastructure.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera