1515
Annons
EMPIR: AVSIKTSFÖRKLARING OM OMVÄNT FÖRVÄRV AV VIVABEM

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Empir har ingått en avsiktsförklaring med Vivabem Brasil (Vibe) och dess majoritetsaktieägare, representerande cirka 70 procent av det totala antalet aktier, om ett så kallat omvänt förvärv varvid Empir kan komma att förvärva upp till samtliga aktier i Vibe i utbyte mot nyemitterade aktier i Empir.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den indikativa köpeskillingen för samtliga aktier uppskattas preliminärt till cirka 2.250 miljoner kronor, vilket är föremål för slutliga förhandlingar.

Transaktionen förutsätter ingåendet av bindande avtal och kommer att vara föremål för ett antal villkor, inklusive godkännande av bolagsstämma i Empir samt godkännande från Nasdaq Stockholm. Förutsatt att bindande aktieöverlåtelseavtal ingås är målet att slutföra transaktionen under första kvartalet 2022.

Vibe beskrivs som Brasiliens största aktör inom digital hälsa riktad till konsumenter.

I samband med transaktionens genomförande har Empir för avsikt att byta ledning, styrelse och marknadsplats från Nasdaq Stockholms Small Cap-lista till Nasdaq First North samt byta namn till Vibe Group.

Transaktionen skulle medföra att Empir byter verksamhetsinriktning till att genom dotterbolaget Vibe blir ett digitalt vårdbolag med fokus på Brasilien. I den nya koncernen avses Empirs aktieägare att äga omkring 6,5 procent och Vibes aktieägare initialt att äga omkring 93,5 procent av aktierna. Betalning avses erläggas i form av nya aktier i Empir.

Empirs kvarvarande aktieinnehav i befintlig verksamhet avses avyttras i samband med transaktionens genomförande.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?