Annons
Sagax: Inför fjärde kvartalet - positiva valutaeffekter
Vi upprepar rekommendationen Behåll och höjer riktkursen till 280 SEK (260). Aktien är dyr, men Sagax sitter i pole position för 2023 och 2024.


Marknaden för logistik och lätt industri är fortfarande mycket stark. Sagax har också en av de bästa finansieringsportföljerna, med en genomsnittlig räntebindningstid på 3,4 år och med 87 procent av lånen till fast ränta. Vi tror att Sagax kan öka FFOps med 4 procent i år och med 9 procent nästa år. Under andra halvåret 2022 var företaget tveksamt till förvärv. Men med ny likviditet (36 fastigheter i Spanien sålda och en ny kreditfacilitet på 3,1 miljarder kronor) kan detta förändras, och vi kan se fler förvärv från Sagax under 2023, vilket bör sporra tillväxten ytterligare.


Viktiga resultat

Vi räknar med att Sagax kommer att redovisa hyresintäkter på 955 miljoner kronor i fjärde kvartalet, vilket innebär 17 miljoner kronor mer än i tredje kvartalet. Förbättringen drivs av förvärv och valutaeffekter.


Vi spår en driftsöverskottsmarginal på 81,0 procent, vilket är exakt samma som för fjärde kvartalet 2021.


Vi förväntar oss fastighetsvärdesrevisioner på -0,4 procent i fjärde kvartalet. Senaste gången värdena var nedåt var i andra kvartalet 2020.


Prognosöversyn

Vi lämnar våra FFO-prognoser oförändrade.


Vi behåller också våra prognoser för fastighetsvärdesförändringar, vilket innebär 1 procent upp för 2023.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera