1515
BÖRSEN: RAPPORTER I FOKUS, NORDEA VINNARE, OMXS30 +0,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Torsdagens handel på Stockholmsbörsen dominerades av kvartalsrapporter. Bland vinnaraktierna fanns Nordea medan ABB gick i motsatt riktning efter sin rapport.

Vid stängning var Stockholmsbörsens OMXS30 upp 0,4 procent till nivån 2.006. Aktier för 25,9 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Nordea lämnade en rapport som var bättre än vad analytikerna räknat med och aktien steg 4 procent. Lägre kreditförluster och högre provisions- och räntenetto bidrog till at lyfta rörelseresultatet 7 procent över analytikerestimaten.

ABB hade inte en lika lyckosam rapportdag och föll 4,8 procent trots en rapport för det fjärde kvartalet som var bättre än väntat. Handelsbankens analytiker påpekade i en kommentar till DI att bolagets guidning för tillväxten det kommande året var åt det mjuka hållet.

Securitas rapport gjorde heller inte investerarna glada och aktien backade 2,4 procent. Pandemin fortsätter att pressa flygplatssäkerhetsverksamheten i Europa med en negativ organisk tillväxt som följd. Rörelsevinsten var dock något bättre än väntat.

Inom telekom handlades Nokia ned 2,3 procent efter morgonens rapportbesked. Konkurrenten Ericsson gick åt motsatt håll och steg 1,9 procent.

Utanför OMXS30 stack rapporterande Tobii ut med en uppgång på dryga 20 procent. Ögonsensorbolaget minskade förlusten samt meddelade att målet är att nå ett positivt rörelseresultat för helåret 2021.

Även Nordnet steg efter den första rapporten efter börscomebacken i höstas. Rörelseintäkter och antal kunder ökade under kvartalet och börsvärdet på bolaget ökade med 8,4 procent på rapportdagen.

CDON, som kom med rapport för första gången sedan avknoppningen från Qliro-koncernen och noteringen på First North i november, gjorde en anmärkningsvärd kursresa. Nettoomsättningen minskade till 260 miljoner kronor (422) och aktien inledde rapportdagen med att falla över 20 procent. Vid lunchtid inleddes en resa uppåt och dagen slutade ned med mer modesta 0,3 procent.

Nelly, som tidigare också ingick i Qliro-koncernen, redovisade omkring oförändrad omsättning och en minskad förlust på sista raden. Det hjälpte dock inte och aktien föll 9,5 procent.

Munters placerade sig i botten av huvudlistan efter en rapport som å ena sidan bjöd på bättre resultatrader än väntat, men där omsättning och orderingång var under analytikernas estimat. Aktien föll närmare 14 procent.

Easyfills amerikanska dotterbolag Easyfill Merchandising Solutions har fått en potentiell order från en större nationell butikskedja i USA, med en prognostiserad försäljning på närmare 50 miljoner kronor per år 2021-2025. Aktien rusade drygt 55 procent på nyheten.

Simris Alg flaggade på onsdagskvällen för att försäljningen i USA minskat i det fjärde kvartalet 2020, jämfört med det tredje kvartalet 2020. Bolaget kommunicerade i kvartalsrapporten för det tredje kvartalet att tillväxttakten i USA var hög. Aktien föll 17 procent.
Graf: OMXS30 index torsdagen den 4 februari

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?