Annons
NP3: Inför fjärde kvartalet: en väldiversifierad portfölj
Vi upprepar rekommendationen Köp och höjer riktkursen till 255 SEK (225) inför rapporten för det fjärde kvartalet. Riktkursen höjs på grund av högre sektormultiplar. Bolaget har en väldiversifierad fastighetsportfölj, både geografiskt och per segment. Avkastningen är så hög som 6,5 procent, vilket innebär att bolaget skulle kunna hantera kraftigt höjda räntor som de vi ser för närvarande. Med en låg genomsnittshyra på endast 870 kronor per kvm tror vi att bolaget kommer att få nästan full effekt av hyresindexeringen 2023 (+10,9 procent). Dessutom är den genomsnittliga kontraktslängden nästan fyra år, vilket är högre än branschgenomsnittet. NP3 har en av de kortaste räntebindningstiderna, endast 1,8 år, vilket innebär att bolaget kan bli en av vinnarna i en situation med sjunkande räntor.


Viktiga resultat

Vi räknar med att NP3 kommer att redovisa hyresintäkter på 399 miljoner kronor under fjärde kvartalet, vilket är något högre än tredje kvartalet. Ökningen beror på slutförandet av projekt.


Vi spår en driftsöverskottsmarginal på 74,7 procent, vilket är mer eller mindre i linje med fjärde kvartalet 2021.


Vi förväntar oss fastighetsomvärderingseffekter på -0,4 procent i fjärde kvartalet, drivet av högre avkastningskrav.


Prognosöversyn

Vi trimmar våra finansiella kostnader för prognosperioden, vilket har en positiv effekt på FFO för 2023 på 3,5 procent.


Vi upprepar prognosen om oförändrade fastighetsvärderingar under 2023.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera