1515
TRADEDOUBLER: STORA KUNDER MED LÄGRE MARG DREV TILLVÄXT 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tradedoublers intäktsökning under det första kvartalet drevs av större kunder som har lägre marginal än den genomsnittliga kunden.

Det påverkade bruttomarginalen som under första kvartalet minskade till 19,0 procent (20,7), skriver bolaget i sin kvartalsrapport.

"Vidare var intäkterna i mars föregående år extremt svaga då många kunder stoppade sin affiliatemarknadsföring under en kortare period", heter det i rapporten.

Intäktsökningen under kvartalet var 24 procent, justerat för valutakurseffekter.

"2021 började med fortsatt positivt momentum i affären och goda resultat för Tradedoubler", skriver vd Matthias Stadelmeyer i rapporten.

De flesta regioner bidrog till intäktsökningen och tillväxten drevs särskilt av större kunder. Bolagets influencer-plattform Metapic och den nyetablerade självbetjänings-plattformen för mindre kunder, TD Grow, har även visat god tillväxt under kvartalet, uppger Tradedoubler.

"Alla regioner utom Storbritannien ökade sina intäkter jämfört med förra året, de största ökningarna är i Dach och i Norden. De olika tillväxttakterna i regionerna förklaras främst av resesegmentets andel av kundbasen. Innan pandemin har detta segment varit särskilt stort i Storbritannien, i Frankrike och i södra regionen med Italien och Spanien", skriver Matthias Stadelmeyer.

Rörelsekostnaderna, exklusive avskrivningar och förändringsrelaterade poster, ökade med 7 procent under det första kvartalet, eller 11 procent justerat för valutakurseffekter. Kostnadsökningen är direkt kopplad till nyanställningar i den växande kärnverksamheten samt expansionen i Metapic och TD Grow, uppger bolaget.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?