Annons
Justitiedepartementet utreder Tesla efter flertalet Autopilot-olyckor - Reuters
Amerikanska justitiedepartementet har inlett en utredning av elbilstillverkaren Tesla, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Granskningen, som hittills varit okänd för allmänheten, initierades förra året och tittar närmare på Teslas påståenden om deras bilar kan köra själva med hjälp av förarassistanssystemet Autopilot. Bolagets bilar har varit involverade i mer än ett dussin olyckor medan Autopilot varit aktiverat, vilket fått departementet att agera.

Dessa olyckor kan ses mot bakgrund av att Teslas vd Elon Musk tidigare beskrivit Autopilots körförmåga som bättre än en människas. Och nyligen sade han att det kommer en uppdatering till systemet som möjliggör resor utan att behöva röra ratten.

Samtidigt har Tesla på sin hemsida tydliggjort att Autopilot endast är till för att assistera och inte erbjuder full autonom körning. Enligt källor försvårar denna sortens varningar justitiedepartementets fall mot bolaget.

Musk har också kommenterat problemen med Autopilot, vilka enligt honom inte är kopplade till systemet utan att förarna inte vet hur de ska använda det korrekt.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera