1515
MISEN ENERGY: SLUTLIG SKILJEDOM OM FASTSTÄLLD FÖRLIKNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) JSC Ukrgasvydobuvannya ska betala ett totalt belopp om cirka 504 miljoner kronor för Misen Enterprises och LLC Karpatygaz andel i den gemensamma egendomen enligt JAA No3.

Det är ett av besluten i den slutlig skiljedom avseende en fastställd förlikning som Misen Enterprise och LLC Karpatygaz mottog den 5 november, enligt ett pressmeddelande.

Nyhetsbyrån Direkt nådde på fredagseftermiddagen Misens vd Göran Wolff och frågade när pengarna kan vara på kontot?

"Vi vet inte. Det är avhängigt av att det ska gå igenom domstolar i Ukraina innan det blir giltigt och min erfarenhet av detta är att det kan ta väldigt lång tid att få det gjort. Därför har vi inte angett någon tidsram", säger vd:n.

Ser ni några andra risker förutom att det riskerar att ta lång tid?

"Vi ser inga ytterligare risker. Därmed inte sagt att det inte finns några risker. Det kan alltid hända någonting i Ukraina. Men för oss är det här självklart", säger Göran Wolff.

JSC Ukrgasvydobuvannya är berättigad att hålla inne skatt för icke-bosattas inkomster till ett belopp om 15 procent av det aktuella till Misen samt betala den innehållna summan till Ukraina.

Misen Enterpris och LLC Karpatygaz äganderätt av aktier i den gemensamma egendomen enligt JAA No 3 ska övergå till JSC Ukrgasvydobuvannya när JSC Ukrgasvydobuvannya betalat hela beloppet till Misen Enterprise och LLC Karpatygaz i enlighet med förlikningsavtalet.

Misen kommer omedelbart att ansöka om erkännande och verkställighet av den slutliga skiljedomen i Ukraina för att erhålla kompensation. JSC Ukrgasvydobuvannya är skyldig att erlägga betalning i USA-dollar till Misen Enterprises senast inom fem arbetsdagar efter det att Ukrainas nationella domstols beslut om erkännande och verkställighet av den slutliga skiljedomen vunnit laga kraft.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?