1515
Annons
NORGE: BOPRISER STEG SÄSONGSRENSADE 1,0% I AUGUSTI (R)

(Rättar: bopriser i Oslo i stycke fyra)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De norska bostadspriserna steg 1,9 procent i augusti jämfört med föregående månad. Säsongsjusterat innebär det en uppgång på 1,0 procent.

Det visar statistik från Eiendom Norge.

"Bostadspriserna i Norge utvecklade sig starkare i augusti än vad som är normalt för månaden. Prisuppgången var markant svagare i Oslo och angränsande kommuner än i övriga landet", säger Eiendom Norges vd Henning Lauridsen i en kommentar.

I Oslo steg bostadspriserna med 0,7 procent i augusti och steg med 0,3 procent säsongsrensat. Trenden ända sedan i mars har varit en svagare utveckling i och runt Oslo.

"Om arbetslivet nu permanent förändras med en mer flexibel arbetsplats för många, så kommer det troligen att få betydelse för efterfrågan på bostäder på lång sikt", säger Henning Lauridsen.

Jämfört med i augusti 2020 steg bostadspriserna 9,4 procent (+8,5% i juli) i hela Norge.

Henning Lauridsen tillägger att även om bostadspriserna steg kraftigt i augusti är trenden ändå avtagande och Eiendom Norges bedömning är att nedväxlingen kommer att fortsätta under hösten när Norges Bank väntas höja styrräntan senare i september.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?