Annons
TESLA: POLISANMÄLT EFTER DÖDLIG TAXIKRASCH I PARIS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tesla har polisanmälts av en taxichaufför sedan en av bolaget tillverkad bil, av typen Model 3, varit inblandad i en dödlig krasch i Paris i december.

Det rapporterar Sky.

Vid kraschen kolliderade bilen först med en rad metallhinder, ett antal parkerade cyklar och en soptunna innan den även körde på flera fotgängare samt en van. Enligt taxichauffören, som vid tillfället inte var i tjänst, hade bilen självmant accelererat och bromsarna inte fungerat.

Några dagar efter olyckan uppgav Frankrikes regering att Tesla till dem meddelat att inga indikationer fanns på något tekniskt fel på fordonet. Taxibolaget G7 valde dock att tillfälligt sluta använda de bilar av den aktuella modellen som ingick i deras flotta.

Enligt chaufförens legala representant Sarah Saldmann valde föraren i fredags även att polisanmäla Tesla med motiveringen att företaget "sätter andras liv i fara". Sarah Saldmann vill dock enligt Sky inte kommentera om den nya anmälan har gjorts med underlag från hittills opublicerade fynd från utredningen kring olyckan.

Tesla har valt att hittills inte kommentera ärendet offentligt, men bolaget samlar löpande in detaljerad data från sensorer och kameror i de bilar man tillverkat och har vid tidigare tillfällen använt sådan data för att bestrida anklagelser om att olyckor skulle ha orsakats av felaktig teknik.

Vid olyckan, som inträffade i ett krogtätt område i Paris 13:e arrondissement, avled en person medan tre skadades svårt och ytterligare 17 lindrigt. Taxichauffören har inte åtalats men är fortfarande misstänkt för vållande till annans död. Han testade efter olyckan negativt i ett alkoholtest.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera