1515
KAROLINSKA DEVELOPMENT: PORTFÖLJBOLAG PROMIMIC UTREDER NOTERING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Karolinska Developments portföljbolag Promimic undersöker förutsättningarna för en listning på Nasdaq First North Growth Market under 2022.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Promimics nanoteknologi förbättrar egenskaperna hos dentala och ortopediska implantat och bolaget har inlett kommersialiseringen genom en egen säljstyrka i USA och via starka samarbetspartner.

"Vårt portföljbolag Promimic har de senaste åren genomgått en snabb utveckling och en börsnotering bedöms vara ett naturligt nästa steg för att öka bolagets tillväxtmöjligheter och synliggöra värdena i dess unika teknologi för ytbeläggningar av implantat", kommenterar Karolinska Developments vd Viktor Drvota.

Promimic är ett biomaterialföretag som tillverkar och marknadsför en unik, nanometertunn beläggning för implantat, Hanano Surface. Beläggningen är baserad på en teknologi som har godkänts av FDA, varigenom alla nya typer av implantat som beläggs med Hanano Surface kan erhålla marknadsgodkännande via en förenklad process (510(k)).

Bolaget har etablerat en egen säljverksamhet i USA och säkrat ett flertal partnerskap för fortsatt utveckling och kommersialisering.

Promimic fokuserar på att tillhandahålla ytbeläggningar för dentala och ortopediska implantat, två områden med en sammanlagd uppskattad marknadspotential om 600–800 miljoner dollar per år, heter det i pressmeddelandet.

Karolinska Development har via KDev Investments en ägarandel i Promimic om 20 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?