1515
GAMESTOP: PÅ JAKT EFTER NY VD - RTRS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gamingbutikskedjan Gamestop, som under årets inledning fick uppmärksamhet för den höga volatiliteten i aktien, har inlett arbetet med att hitta en efterträdare till vd George Sherman.

Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Uppgifterna om att ett vd-byte är stundande kommer efter att den relativt nye storägaren och e-handelsentreprenören Ryan Cohen anslutit till styrelsen och tagit upp ordförandeklubban.

Aktien är upp med omkring 4.000 procent det senaste året, trots att kursen fallit tillbaka rejält från de nivåer som noterades vid höjdpunkten av det så kallade Reddit-fenomenet.

Under vårvintern blev Gamestop själva kärnan i en nätforumsinitierad rörelse, där aktier som blankats hårt av hedgefonder köptes upp för att orsaka en så kallad short squeeze, där blankarna tvingas köpa tillbaka lånade aktier och således pressar upp kursen ytterligare.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?