1515
Annons
BÖRSVECKAN: KÖP POOLIA OCH RANDVIKEN, SÄLJ CARY, TECKNA KLARABO

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan har i senaste numret köpråd för Randviken och Poolia samt sätter säljstämpel på Cary Group.

Poolia ser trots en stark kursutveckling intressant ut, anser tidningen. Nedgång i pandemin har varit uppgång för Poolia, där såväl tillväxt som lönsamhet skjutit i höjden det senaste året. Den stora kassan ska dessutom sättas i arbete genom förvärv enligt vd.

För fastighetsbolaget Randviken behålls det köpråd som sattes tidigare i år. Börsveckan anser att Randviken ser fortsatt intressant ut allt sammantaget och väntar sig fler affärer och effektivisering framgent samt pekar på att värderingen inte heller är särskilt ansträngd.

För nyligen noterade glasskadebolaget Cary Group blir rådet att sälja. Tidningen ser höga risker till nuvarande kursnivåer. Efter förvärvsredan står immateriella tillgångar för en stor andel av tillgångsvärdena i balansräkningen och sammantaget ser aktien helt klart dyr ut efter kursuppgången som varit, anser Börsveckan.

För Stenhus är rådet att avvakta. Fastighetsbolaget har nog mer att ge, men värderingen prisar också in fortsatt tillväxt på en marknad som börjar se väldigt het ut.

Tidningen rekommenderar också att teckna i hyresrättutvecklaren Klarabo, som är på väg till Stockholmsbörsen. Bolaget är välskött med rimlig värdering, anser Börsveckan.

Däremot är rådet att avstå från börsaspiranten Nivika, ett Värnamobaserat fastighetsbolag. Ställt mot Klarabo är värderingen inte lika kittlande och uppsidan i Nivika känns inte särskilt stor, enligt Börsveckan.

För SaaS-bolaget Mestro, på väg till First North, blir också rådet att inte teckna. Börsveckan anser att Mestro har en intressant affärsmodell men att värderingen inte ger någon större uppsida nu.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?