1515
Annons
IMMUNICUM: ÖVERFÖR PATENT MODIFIERAT ADENOVIRUS TILL ELICERA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Immunicum överför ägandet av ett patent till Elicera Therapeutics som omfattar ett modifierat adenovirus som förbättrar genleveransförmågan samt ökar virusets förmåga att döda cancerceller. Patentet är för närvarande utlicensierat till Elicera.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt villkoren i avtalet kommer Elicera att bevilja Immunicum en global icke-exklusiv licens att använda den virala vektorn för att märka immunceller eller tumörceller med exogena antigener för terapeutiska ändamål. Alla tidigare avtal mellan företagen relaterade till patentet, inklusive ömsesidiga royalties, har därmed avslutats.

Ersättningen för överföringen av patentet från Immunicum till Elicera utgörs av en förskottsbetalning på 175.000 euro samt en extra årlig betalning på 25.000 euro under de kommande tre åren, exklusive potentiella milstolpsbetalningar enligt villkor i avtalet och i samband med ingående av framtida kliniska studier.

"De finansiella medel som genereras genom denna transaktion kommer ytterligare att stärka vår teknikbas och främja vår produktpipeline", kommenterar Erik Manting, vd på Immunicum.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera