BÖRSEN: ÖPPNING UPPÅT ATT VÄNTA PÅ RAPPORTTUNG DAG

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen såg på tisdagen ut att återhämta sig något från gårdagens branta tapp som kommit i spåren av ökade spänningar mellan USA och Kina.

Donald Trump har påstått att det finns bevis för att covid-19 spridits från ett laboratorium i Wuhan där han eventuellt kan komma att hålla Kina ansvarigt och i sådana fall införa tullar. På amerikansk front inledes måndagen på minus för att dock stänga något upp. Det breda S&P 500-indexet var upp 0,4 procent på måndagen.

Klockan 08.35 hade terminen för tyska DAX stigit med 1,3 procent. Franska CAC40-terminen pekade samtidigt upp 1,6 procent. Förhandeln hos IG indikerade en uppgång på strax över 1 procent för Stockholms OMXS30-index. Terminerna i USA pekade samtidigt mot en uppgång kring något under 1 procent.

På hemmaplan har en rad bolag på tisdagsmorgonen bjudit på rapporter för det första kvartalet 2020.

Nischbanken Collectors resultat efter skatt uppgick till 31 miljoner kronor (158). Analytikerna hade spått ett nettoresultat om 51,5 miljoner kronor, enligt Infronts sammanställning av fyra analytikers prognoser. Rörelseresultat blev 44 miljoner kronor (202). Här var 66,5 miljoner kronor väntat.

G5 Entertainment, som utvecklar spelappar åt smarttelefoner och surfplattor, redovisar ett rörelseresultat om 38,8 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (39,9). Nettoomsättningen uppgick till 312 miljoner kronor (306). Mobilspelbolaget såg en stark ökning av det totala antalet nedladdningar under mars månad som bolaget bedömer är kopplat till karantänsbestämmelser i flertalet länder.

Global Gamings första kvartal blev i linje med bolagets förväntningar.

"Även om vi har god hjälp av en stark euro så är vi redan nu nära att uppnå vårt första delmål för året; att vara breakeven under första halvåret. Vi menar allvar med vår målsättning att vara lönsamt och vinstgivande på helåret", skriver vd Tobias Fagerlund i rapporten.

Bettingbolaget GIG, Gaming Innovation Group, redovisar ett ebitda-resultat på 2,5 miljoner euro (4,1). GIG står fast vid sin tidigare guidning om intäkter i spannet 70-75 miljoner euro 2020, samt ett ebitda-resultat i spannet 14-17 miljoner euro.

Köksbolaget Nobia redovisar ett rörelseresultat på 134 miljoner kronor för det första kvartalet 2020. Det var i linje med de preliminära siffror som bolaget släppte i mitten på april. Nettoomsättningen uppgick till 3.445 miljoner kronor, vilket även den var i linje med preliminärt nämnda siffror.

Medicinteknikbolaget Raysearch ett rörelseresultat på 51,6 miljoner kronor för första kvartalet (23,2) medan nettoomsättningen var något högre jämfört med motsvarande kvartal i fjol. I en preliminär bedömning uppger Raysearch att utbrottet av coronaviruset kommer att påverka bolaget väsentligt negativt under det andra kvartalet.

Oljebolaget Tethys Oil redovisar ett rörelseresultat på ebitda-nivå om 21,9 miljoner dollar för det första kvartalet 2020 (17,2). Produktionen i det första kvartalet var 13.032 fat per dag från block 3 och 4 (11.901).

Kommunikationstjänsteföretaget Sinch har ingått ett bindande avtal att förvärva SAP Digital Interconnect ("SDI"), en enhet inom SAP SE, för en total kontant köpeskilling på 225 miljoner euro. Förvärvet finansieras med befintlig kassa och tillgängliga lånefaciliteter.

Rekommendationer:

* Morgan Stanley sänker sin rekommendation för Essity till jämvikt från övervikt. Riktkursen sänks till 295 från 316 kronor. Aktien stängde på 309 kronor på måndagen.

* Handelsbanken sänker sin rekommendation för Electrolux till behåll från köp. Riktkursen sänks till 135 från 160 kronor. På måndagen stängde aktien till kursen 125:80 kronor.

* SEB Equities sänker riktkursen för Recipharm till 155 kronor från 174 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Kursen stängde till 106:60 på måndagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?