1515
Annons
BÖRSEN: VÄNTAS ÅTERHÄMTA SIG, EMBRACER GÖR FYRA NYA FÖRVÄRV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda tisdagen med en tydlig återhämtning från måndagens fall som kom i kölvattnet av förnyad oro över omikronvarianten av coronaviruset som medfört nya nedstängningsåtgärder.

I måndags sjönk det svenska storbolagsindexet OMXS30 med 0,9 procent till 2.286. Amerikanska S&P 500 tappade 1,1 procent, men räknat från Stockholmsbörsens stängning steg USA-indexet 0,7 procent.

I Asien- och Stillahavsregionen rekylerade börserna upp på tisdagen med stöd av en positiv delårsrapport från amerikanska Micron som lyfte halvledarsektorn. Oljepriserna har återhämtat sig med drygt en procent efter måndagens prisfall.

I Europa är de ledande börsterminerna delvis upp över 1 procent. IG Markets förhandel indikerar en svensk aktiestart vid +1,3 procent.

Gamingkoncernen Embracer har meddelat fyra nya förvärv. Dels köps Perfect World Entertainment (PWE) som är en spelutvecklare och förläggare av PC- och konsolspel. Köpeskillingen på 125 miljoner dollar betalas till ungefär hälften kontant och återstoden genom aktier i Embracer. På kassafri basis är köpeskillingen 103 miljoner dollar.

Vidare förvärvar Embracer spelutvecklingsstudion Shiver Entertainment som omsatte 40 miljoner kronor i fjol med bas i Miami. Även den Ungern-baserade animationsstudion Digic, med en omsättning på 240 miljoner kronor, förvärvas. Embracer köper även Spotfilm Networx.

Flygplanstillverkarna Boeing och Airbus vädjar till Vita huset om att senarelägga planerad utrullning av trådlösa 5G-tjänster. Teleoperatörerna AT&T och Verizon har tidigare beslutat att senarelägga utrullningen till januari på grund av oro för flygsäkerhet vid flygplatser. Både AT&T och Verizon är storkunder till Ericsson i fråga om 5G-nätverk.

Investmentbolaget Storskogen har förvärvat 95 procent av aktierna i tyska SF Tooling som tillverkar och levererar formar och verktyg för högtryckspressgjutning inom bil- och flygindustrin. Bolaget har omkring 190 heltidsanställda och genererade 40 miljoner euro i intäkter 2020.

Hövding, specialiserade på huvudskydd för cyklister, har utsett Sofia Svensson till ny vd. Fredrik Carling lämnar därmed vd-posten efter drygt tio år.

Carina Tovi, som är verksamhetschef och personalchef vid Nordnet Bank, har sålt Nordnet-aktier för 10,1 miljoner kronor, motsvarande 42 procent av sitt innehav.

Bland verkstadsföretagen har Atlas Copco fått höjd riktkurs av JP Morgan från 635 till 650 kronor med upprepad överviktsrekommendation.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?