1515
BÖRSEN: STIGANDE ÖPPNING ATT VÄNTA MED STÖD FRÅN USA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas fortsätta uppåt i spåren av uppgångar i USA. Vi börjar nu närma oss slutet på rapportsäsongen, men ännu återstår en del rapporter av företrädesvis mindre bolag.

I New York steg kurserna på måndagen. Flyg- och kryssningsbolag dominerade toppen av S&P 500 indexet, efter nyheter om covid-19-vaccin. Under den avslutande handeln efter Stockholmsbörsens stängning var S&P500 upp 0,3 procent.

Asienbörserna visade på en blandad utveckling under tisdagen. Viss optimism sågs i kölvattnet av framsteg mellan USA och Kina kring det första handelsavtalet som ledarna för de båda länderna skrev under för drygt ett halvår sedan.

Runt klockan 8.30 indikerade noteringarna för börserna i Paris. Frankfurt och London på en uppgång mellan 0,6 och 0,7 procent. Förhandeln i Stockholm hos IG visade samtidigt en uppgång på 0,4 procent.

SAS justerade resultat före skatt i bolagets tredje kvartal inkom på -2.071 miljoner kronor tyngt av situationen under covid-19. Utfallet var bättre än förväntningarna från Infront vid -2.878 miljoner kronor. Efterfrågan på flygresor fortsätter enligt flygbolaget SAS att återvända långsamt.

Telia har fått en höjd rekommendation till neutral från undervikt av JP Morgan. Riktkursen höjs till 35 från 33 kronor.

SEB har uppgraderat sin rekommendation för Embracer till köp från behåll.

Sedana Medical redovisade en ökad förlust under det andra kvartalet trots att försäljningen ökade med 133 procent till 40,5 miljoner kronor. Bolaget rapporterar om en normalisering vid kvartalets utgång jämfört med perioden mars till maj i år. Försäljningsutvecklingen är dock fortsatt positiv till följd av covid-19 pandemin.

Expression Biotech genomför en fullt garanterad företrädesemission om 216 miljoner kronor.

Det danska affiliatebolaget Better Collective redovisade ett justerat ebita-resultat på 6,3 miljoner euro (6,8) i det andra kvartalet. Den organiska tillväxten under kvartalet var -24 procent.

Energibolaget Saltx Technology begränsade förlusten i rörelsen till 8,2 miljoner kronor (-46) i det andra kvartalet. Omsättningen låg marginellt över nollstrecket.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?