1515
PM NYHETER I KORTHET FREDAG 29 JANUARI

FÖRTROENDERAS. Förtroendet för både statsminister Stefan Löfven och statsepidemiolog Anders Tegnell rasar, enligt DN/Ipsos. Endast 26 procent tycker nu att Löfven har hanterar coronakrisen bra, i maj var andelen nöjda 49 procent. (DN)


M-KRAV. Moderaternas partiledare Ulf Kristersson kräver att regeringten omedelbart inleder en bred informationskampanj som får skeptiska svenskar att vaccinera sig mot covid-19. (SvD)


KUNDER ILSKNA. Swedbank drabbades återigen av tekniska problem på torsdagen. Mitt under börsturbulensen gick det inte att handla med värdepapper. Banken har inget svar på när de återkommande problemen med aktieplattformen kan vara lösta. (DI)


KD-PROBLEM. Kristdemokraternas hållning i abortfrågan ifrågasätts efter uppmärksamheten kring KD-kvinnors Sarah Havneraas engagemang i anti-abortorganisationer. (SvD)


MACRON/LE PEN. I Frankrike ligger Nationell samlings ledare Marine Le Pen jämsides med president Emmanuel Macron, enligt den senaste mätningen av Ipsos. Om det vore presidentval i dag skulle hon få 48 procent i en andra och avgörande omgång. (DN)


FÖRSÄLJNING På IS. I skuggan av pandemin hade Hemfrid sitt bästa år hittills 2020, men som många processer för att sälja företag skrinlades säljplanerna på grund av coronaviruset. (DI)


SOLROTAVDRAG GER BOOM. Införandet av rotavdrag för solceller öppnar för ett kraftigt uppsving för försäljningen av solpaneler i Sverige. Ingka-koncernen, som står för lejonparten av all försäljning under Ikea-varumärket, flaggar för nya mångmiljardinvesteringar i sol- och vindkraft. (DI)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?