1515
BIOINVENT:EMISSION 962 MLN, KURS 50:36 KR, REDMILE STÖRST ÄGARE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bioinvent har beslutat om nyemission av 19.095.000 aktier i en riktad emission till internationella och svenska institutionella investerare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen är 50:36 kronor per aktie och motsvarar den volymvägda genomsnittskursen för Bioinvents aktie på Nasdaq Stockholm under de fem senaste handelsdagarna.

Genom den riktade emissionen kommer Bioinvent att tillföras cirka 962 miljoner kronor före transaktionskostnader.

"Vi är mycket glada över att kunna genomföra denna nyemission på ett framgångsrikt sätt, som kommer att finansiera den fortsatta transformationen av Bioinvent och utvidgningen av våra kliniska program", kommenterar vd Martin Welschof.

Investerare i den riktade Emissionen är en rad internationella och svenska investerare, däribland Redmile Group, Invus, HBM Healthcare Investments, Fjärde AP-fonden, Swedbank Robur Fonder och Van Herk Investments. Efter genomförandet av emissionerna kommer Redmile att vara den enskilt största ägaren i Bioinvent och representera cirka 16,8 procent av aktierna och rösterna i bolaget.

Teckningskursen i den riktade emissionen har beslutats av styrelsen i samråd med Joint Global Coordinators, baserat på förhandlingar med den största nya investeraren.

Emissionen består av två separata trancher: en första tranch som uppgår till 2.834.399 nya aktier baserat på bemyndigandet som erhölls från bolagets extra bolagsstämma den 27 november 2020 och en andra tranch bestående av 16.260.601 nya aktier som kommer att vara föremål för godkännande av den extra bolagsstämman som hålls den 23 mars 2021. Genomförandet av Tranch 1 är inte villkorat av genomförandet av Tranch 2.

Genomförandet av den riktade emissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 32,7 procent av det totala antalet utestående aktier och röster i bolaget efter den Riktade Emissionen.

Nettolikviden från den Riktade Emissionen är huvudsakligen avsedd att användas till bland annat förberedelser mot en pivotal klinisk studie i syfte att få en påskyndad regulatorisk godkännandeprocess för BI-1206 för behandling av non-Hodgkins lymfom förutsatt fortsatt generering av positiva data, driva den kliniska utvecklingen av BI-1206 i sin fas 1/2-studie för behandling av framskridna solida tumörer i kombination med Keytruda.

Bioinvent ändrar dag för publicering av bokslutskommunikén avseende 2020 till tisdagen den 23 februari 2021. Tidigare kommunicerat datum för publicering var den 25 februari 2021.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?